Ensimmäistä kertaa saimme kunnon omenasadon.
Yhdestä ja ainoasta omenapuustamme.
Omenamuffinssit, 12 kpl:
(huom! nämä valmistuu nopeasti!)
4 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelirouhetta
2dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2½ dl maitoa
½ dl öljyä
1 muna
2 omenaa
(mutta laitoin noita pienempiä omppuja enemmän)
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Yhdistä jauhot, mantelirouhe, sokeri, leivinjauhe ja kaneli.
Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja muna.
Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hellästi.
Älä vatkaa taikinaa.
Kuori ja raasta omput. Sekoita raaste taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin.
Paista uunissa noin 20 min.
Koristele valmiit muffinssit tomusokerilla (kun ovat jäähtyneet).
Nam! Omenat ja kaneli ovat täydellinen yhdistelmä. Muffinssit varmasti sekä tuoksuvat että maistuvat taivaallisen hyviltä.
ReplyDeleteKiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla!
ReplyDeleteOnni on syödä omena omasta puusta!
ReplyDeleteOnnea on saada omistaa myös kiva blogiystävä :)
Ihanaa kun on taas kotimaisten omenoiden aika :) Resepti kuulostaa hyvältä, laitanpa talteen!
ReplyDeleteOnnea onnistuneelle omenasadolle - omassa maassa kasvatetuista on erityisen mukava valmistaa piiraita ja muita mukavia :-)
ReplyDeleteMinulla on menossa "muffinsi-villitys", joten omenainen reseptisi on hyvin tervetullut!
Oi nam, kiitos ohjeesta! Meidän omenasato on tänä vuonna kuusi kappaletta, ehkä käytän ne muffinseihin :D
ReplyDeleteNami mikä ohje.Pitää kokeilla.
ReplyDeleteMeillä omenat on vielä puussa.Kohta ne on muffinsseissa.
Tätä täytyy kokeilla! Tänään olen keittämässä loput omenat mehuksi ja soseeksi, mutta nyt listalle tuli vielä muffinssit:)
ReplyDelete