Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Saturday, 24 September 2011

Helpot patalaput

Innostuin patalappujen tekemisestä! Aluksi innostuin siinä mielessä, että saisin lankojen jämiä johonkin hyödylliseen käytetyksi. Sitten olen ostellut kirpparilta edullisia lankoja ja tehnyt niistä patalappuja. Osa langoista on taas ihan kauppatavaraa, mutta edullisia sellaisia.
Ohje menee jotenkin näin:

Virkkaa kaksinkertaisella langalla. Koukku langan mukaan, itse käytin koukkua 4, lankana lähes kaikki 100 % puuvillaa, mutta on sitten jotain sekoitelankoja. Villalanka käynee yhtä hyvin. Mutta tykkään puuvillasta materiaalina. Käytin kahta väriä, mutta mikä ettei voisi käyttää useampaakin oman maun mukaan.

  •  1 krs. Virkkaa noin 27 silmukkaa. (Tai sen kokoisen kun haluat patalappujen olevan). Tätä silmukkaketjua ei lasketa "raitakierrokseksi", jos käytät eri värejä. Virkkaa vielä yksi silmukka ja käännä työ.
  • 2 krs. Virkkaa ks (= kiinteä silmukka) jokaiseen silmukkaan koukusta laskien kolmannesta silmukasta lähtien.
  • 3 krs. Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan. Jatka näin, kunnes patalappu on yhtä korkea kuin se on leveäkin. Päätä lanka.
  • Reunus: Itse olen tehnyt vain yksinkertaisen reunuksen kiinteillä silmukoilla. Eli 1 ks jokaiseen silmukkaan ja kulmissa 4 ks samaan kulman silmukkaan. Sitten viimeiseen kulmaan tultaessa olen neulonut ketjusilmukoita "renksua" varten ja neulonut sen kiinteillä silmukoilla kiinni ja päätellyt lopuksi neulalla nätisti nämä langanpätkät. Sivusaumojen lankojen vaihtokohdat olen reunusta virkatessa yrittänyt peittää ne sinne alle.
1 comment:

Kamomilla said...

Moi!
Käy Villa Kamomillan sivulla kurkkaamassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...