Murotaikina pohja, mustikoita, marenkipäällyste.
Tämä on ihana!
Suorastaan suussa sulava.
Pirkka- lehdestä poimittua.
Ohje, 10 annosta:
pohja:
100 g voita / marg.
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2½ dl vehnäjauh.
1 tl leivinjauh.
täyte:
250 g mustikoita
1 rkl perunajauh.
½ dl sokeria
marenki:
4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
lisänä: tarjoa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1. vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämp. keltuaiset hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan, sekoita tasaiseksi.
taputtele taikina suorakaiteen muotoisen vuoan (37 x 16 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
2. sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho. jos käytät tuoreita mustikoita, voit puolittaa perunajauh. määrän. Levitä mustikkatäyte pohjan päälle. Paista 200 asteesssa uunin alimmalla tasolla n. 15 min.
3. Vaahdota valkuaiset, ja lisääsokeri vatkaamisen aikana erissä. marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistaessa paikallaan. Ohjeessa käskettiin pursottaa marenkivaahto pursottimen läpi, minulla ei ollut ja voipaperista leikkaamani meni ihan sotkemiseksi, lopulta leivitn sen ihan vain lastalla siihen päälle ja pyörittelin parit kuviot :)
Marengin laiton jälkeen paista vielä n. 8-10 min
4. Tarjoa haaleana vanijakastikkeen kanssa. Mikä ettei menis siltäänkin tai vaniljajäätelön.
6 comments:
Voi nam..mikä herkku. Kivaa kun poikkesit blogissani. On sulla virkattu lappu poikineen:) Ihania kuvia myös.
Uusimmassa Pirkassa vai kaupasta saatavassa ruokaPikassa tän ohje?
Ei uusimmassa, mutta nyt viime syksyn (2011) lehdessä. Ja nimenomaan lehdessä, ei mielestäni kaupasta saatavissa.
Pitää kokeilla. Saa samalla loput mustikat pois.
Halutessa voi Googlata "mustikkahyve", niin löytyy myös Pirkan reseptisivustolta.
Oi mikä herkku :D Jospa kesällä kokeilisi, nyt on vielä jouluherkut vyötäröllä...:D:D Viime kesänä leivoin urakalla Brita-kakkuja, kun opettelin rippijuhlia varten "sitä parasta"!! Kiitos tästä vinkistä!!
Post a Comment