Tämän helpommaksi ei marjapiirakan teko voi tulla.
Tämän ohjeen olen saanut joskus 18 vuotta sitten
ystävättäreltäni ja tämä ohje on pelastanut minut
monta kertaa.
Kun ei oikein jaksa ja mitähän laittais ja
minkä pohjan tekisin ja ei oo sitä
eikä tätä.
Olen nimennyt tämän Tuulan marjapiirakaksi.
Täytteeksi käy mitä vain marjoja.
Useimmiten teen tämän puolukoista.
Nyt jatkuu pakastimen tyhjennys -
laitoin viime vuotisia mustikoita ja raparperia.
Oikeastaan minä tein tämän siksi, koska aamupäivällä olin tehnyt
omena-kaurapaistosta ja siitä jäi Creme Vanillaa niin paljon yli,
että piti tehdä jotain mihin sen lopun saisi uppoamaan (ettei tarvitsisi
paljaaltaan syödä sitä loppua Creme Vanillaa, olisi sekin kyllä onnistunut).
Ja ohje kuuluu näin:
2 kahvikuppia vehnäjauh.
1 kahvikupill. sokeria
1 kahvikupill. voisulaa
---> Tee tästä muruseos ja ota 1 kahvikupillinen seosta talteen.
Sitten taikina jatkuu:
Lisää edelliseen loppuun taikinaan
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanill. sok
1 muna
½ kahvikupillista maitoa
Levitä taikina vuokaan.
OBS! Älä säikähdä, taikina on aika löysää.
Mutta joo, sinne vain levitä se vuokaan.
Vuokaa ei tarvitse voidella.
Päälle laita haluamasi marjoja ja
se ylimääräinen kahvikupillinen
sitä muruseosta!
Paista 200 astetta, kunnes näyttää valmiille.
(Olisiko uunista riippuen joku 15-20 min?)
(Olisiko uunista riippuen joku 15-20 min?)
Tarjoa jäätelön, vaniljakiisselin tai valmiin Creme Vanillan kanssa!
No comments:
Post a Comment