Rahkaleivonnaiset ja juustokakut ovat suurta herkkuani.
Tässä yksi ihan kelpo juustokakku.
Ja riittää isommallekin porukalle.
Cheesecake - Amerikkalainen juustokakku
Pohja:
100 g voita / marg.
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauh.
1 tl leivinjauh.
Täyte:
500 g maitorahkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunankuori raastettuna
2½ dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauh.
5 keltuaista
5 valkuaista
1. Leikkaa n. halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi
Voitele vuoan reunat.
2. Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita joukkoon muna sekä vehnäjauho-leivinjauheseos.
3. Levitä taikin vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm korkeudelle.
4. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaks (oho! tätä en tehnyt).
5. Kaada valutettu rahka kulhoon ja sekoita muut ainekset paitsi
valkuaiset joukkoon.
6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vahto varovasti täyteeseen.
7. Kaada täyte vuoan pohjan päälle.
8. Paista uunin alimmalla tasola 175 asteessa n. 1 h
9. Irrota kakku vuoasta vasta hyvin jäähtyneenä (myös vaikka vasta seur. päivänä).
10. Tarjoa sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.
Itse olisin (näin jälkeenpäin ajatellen) lisännyt
täytteeseen kuohukermaa.
4 comments:
No niin olisi minunkin herkkua nuo :D Et sattuisi kaipaamaan kaffee seuraa ;D Nam nam....nam...Me syödään kakkua maanantaina kun esikoinen täyttää 20 v, mihin tuokin aika on kadonnut...
Rahkajutut on kyllä hyviä :)
Paistoin juuri samantapaisen; uuden Pirkkalehden ohjeen mukaan. Siihen tuli kermapurkillinen. Hyvää pääsiäistä.
Edelleen täällä kahvitellaan.
Kyllä se aika tosiaan menee jonnekin, mutta minne?
Meillä esikoinen tulee kohta täysi-ikäiseksi, silloin tuon ajan kulumisenkin hetkittäin huomaa?
Okei, pitääpä etsiä tuo Pirkan ohje, yleensä luen ne tarkasti, tämä meni nyt ohitse.
Post a Comment