Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Monday, 17 December 2012





Mä inhoan kakkuvuoan voitelemista ja kuorruttamista
korppujauhoilla. Usein epäonnistun, ja joku osa tulee valmiissa
kakussa huonosti. Laitanko liiaksi voita?
Mikä sinun kikkasi on?




Suosittelen! Rahka on ihanaa ja tämä ohje on siitäkin ihana,
että ei tarvitse sotkea tällä kertaa käsiäsi taikinaan.
kaikki vain sekoitetaan puukauhalla.

8 comments:

Irma said...

Muistan jo kouluaikoina kotitalousopettajan neuvoneen että kakkuvuoan voitelussa on oltava erittäin tarkka, se on voideltava huolella joka kohdasta:)
Rahkapullien ohje olisi mukava saada:)

KahviKaneli said...

Klikkaa Irma tuota Helpot rahkapullat- kohtaa, niin ohje tulla tupsahtaa (toivottavasti) ruutuun :O)

Lea P said...

Paras tapa voidella vuoka on ihan vaan paljaalla kädellä ja sitten korppujauhoja laitan ensin siihen torveen ja sen jälkeen vähän enemmän sinne pohjalle ja pyörittelen sitä joka paikkaan. Tämän teen tiskialtaan päällä ja viimeiseksi kopautan vuokaa altaan reunaan että ylimääräiset putoaa pois.
Tuota rahkapullien ohjetta pitääkin kokeilla, tuntuu olevan just mulle sopiva resepti.

Lea P said...

Unohdin nuo sukkasi kehua, ovat ihanan kirjavat ja iloiset.

KahviKaneli said...

Kiitos LeA P.
Tein vielä toisenkin kakun, oikein kaikien taiteen sääntöjen mukaan voitelin kevysti, mutta huolellisesti ja sitten kun kakku oli jo uunissa, niin ihmettelin, että mitähän toi korppujauhopussi tekee tossa pöydällä...
unohdin totaalisesti jauhoittaa vuoan. Mutta mutta...kakku irtosi hyvin ja pinta oli täydellinen :O)

Sinipellavainen said...

Kappas,
muillakin on samaa ongelmaa vuokien voitelussa. Olen todennut, että jotkut vuoat tarvitsevat ainoastaan vuokaspraytä (esim. Keiju) ja kakkujen pinnoista tulee ihanan kiiltäviä. Siis vuokia ei tarvitse korppujauhottaa!

Santra said...

teflonpintaiseen vuokaan kun paiskaa, ei tarvii kuin voidella ja kakun pinta on kiiltävä ja irtoaa. Tosin kaikki taikinat ei taivu, helkatin hyvän vuuan heitin kerran kiukkusena roskiin, kun siitä ei kolmaskaan saman reseptin kakku irronnut kuin puolikkaina... jälkeenpäin harmitti tuhottomasti se vuoka, hittoako niistä kolmesta kakusta...

Anonymous said...

Kikka kakkonen: silikonivuoka! Itse irvistelin kauan moiselle lötkölle muoviällötykselle, mutta kertakokeilu vakuutti. Kakku irtoaa yhtenä kappaleena ja kiiltelee kilpaa leipurin leveän hymyn kanssa :-)

- satunnainen kotikokki -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...