Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Saturday, 18 April 2015

Lohipiirakka




Sisältää mm. lohta ja pinaattia




Lohipiirakan ohje:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl vettä
1 muna

Täyte:
250 g kylmäsavulohta tai graavia lohta
1 pkt (150g) pakastepinaattia
3 dl kevytkermaa
3 munaa
1 nippu tillia
sitruunapippuria ja suolaa

Tuota pakastepinaattia löytyy siis pakastealtaasata / hyllystä esim. kuutioina.
Pohja: Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon rkl vettä ja muna.
Sekoita tasaiseksi ja painele se laakeaan vuokaan (halk. noin 28 cm). Minä en ole voidellut vuokaa.
Painele pohjalle ja reunoille!
Paista pohjaa ensin 200- asteisessa uunissa n. 10 min.

Levitä puolikypsälle pohjalle lohiviipaleet ja hienonnettu tilli.
(olen käyttänyt kyllä milloin mitäkin lohta missäkin muodossa, saksilla hienonna tilli siihen päälle)
Vatkaa munien rakenne rikki,
sekoita joukkoon kerma ja sulatettu (ja ylimäär. vedet poispuristeltu) pinaatti.
Mausta ripauksella suolaa ja pippuria (niitä kyllä kannattaa laittaa, minulla tuli nyt liian vähäsuolainen)
Kaada seos kalan päälle. Paista vielä n. 30 min. eli kunnes täyte hyytynyt ja
pinta on saanut kauniin värin.

Tein vielä fetasalaatin tämän kanssa. Hyvä yhdistetty iltaruoka ja iltapala.
Mutta mukava tarjottava myös vieraille.

DSC04578

1 comment:

Neulisti said...

Näyttääpä herkulliselta. Mä tahtoisin opetella käyttämään pinaattia ruoanlaitossa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...