Tänään on piparit leivottu.
Minulla on sellainen viha-rakkaussuhde tuohon piparien leivontaan;
periaatteessa tykkään siitä, mutta käytännössä en.
Mutta haluan tehdä ne itse, koska ne ovat niin hyviä.
Tein eilen taikinan jääkaappiin ja tytär oli piparien paistossa apuna, niin meni
ihan sutjakkaasti tällä kertaa.
Tämä ihana "nuolija" on syntymäpäivälahja mieheni siskolta.
Minulla on sellainen viha-rakkaussuhde tuohon piparien leivontaan;
periaatteessa tykkään siitä, mutta käytännössä en.
Mutta haluan tehdä ne itse, koska ne ovat niin hyviä.
Tein eilen taikinan jääkaappiin ja tytär oli piparien paistossa apuna, niin meni
ihan sutjakkaasti tällä kertaa.
Tämä ihana "nuolija" on syntymäpäivälahja mieheni siskolta.
Hän ja miehensä keksivät sitten kyllä aina niin ihania idea- lahjoja.
Tulee kyllä heti käyttöön! Kiitos!♥♥♥
Parhaat piparit- ohje:
(Leivotaan seuraavana päivänä tai myöhemmin, voi pakastaakin)
Tästä annoskesta tulee n. 6 pellillistä, ainakin meillä tänään, usein teen kaksinkertaisen annoksen, koska nämä ovat niin hyviä...kaikki nuo mausteet kaupan maustehyllyltä jauhepusseissa.
250 g voita (tai marg)
200g (2 1/4dl) sokeria
1 muna
3/4 dl sirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1½ tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1½ tl soodaa
6 dl vehnäjauh. (tätä lisään hieman, mutta valmistusvaiheessa aika löysä, älä lisää liikaa)
Aineet mitataan.
Siirappi ja mausteet kiehautetaan akttilassa ja seos saa jäähtyä lämpimäksi.
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Voivaahtoon lisätään siirappiseora ja muna voimakkaasti vatkaten.
Viimeksi vehnäjauhoseos (joshon sooda sekoitettu)
Taikina saa seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
laitan sen itse yleensä elmukelmun sisään koko pötkön.
Kaaviloidaan 2-4 mm paksuiseksi levyksi.
otetaan muotilla piparkakkuja, joita paistetaan 200 asteessa n. 5-8 min.
Tulee kyllä heti käyttöön! Kiitos!♥♥♥
Parhaat piparit- ohje:
(Leivotaan seuraavana päivänä tai myöhemmin, voi pakastaakin)
Tästä annoskesta tulee n. 6 pellillistä, ainakin meillä tänään, usein teen kaksinkertaisen annoksen, koska nämä ovat niin hyviä...kaikki nuo mausteet kaupan maustehyllyltä jauhepusseissa.
250 g voita (tai marg)
200g (2 1/4dl) sokeria
1 muna
3/4 dl sirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1½ tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1½ tl soodaa
6 dl vehnäjauh. (tätä lisään hieman, mutta valmistusvaiheessa aika löysä, älä lisää liikaa)
Aineet mitataan.
Siirappi ja mausteet kiehautetaan akttilassa ja seos saa jäähtyä lämpimäksi.
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Voivaahtoon lisätään siirappiseora ja muna voimakkaasti vatkaten.
Viimeksi vehnäjauhoseos (joshon sooda sekoitettu)
Taikina saa seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
laitan sen itse yleensä elmukelmun sisään koko pötkön.
Kaaviloidaan 2-4 mm paksuiseksi levyksi.
otetaan muotilla piparkakkuja, joita paistetaan 200 asteessa n. 5-8 min.
1 comment:
Nam,nam! Piparit on ihania!
Post a Comment