Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Thursday, 17 November 2011

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla! Ja vähän tyrnikin...

Mutta kyllä varmasti tyrnimarja ei jää pahasti kakkoseksi, jollei vie jopa ykköspaikan?Muutama jäisen kohmeinen tyrni pakkasesta suoraan suuhun on ihme piristäjä!
Tyrnikiisseli (kerman kera) on myös suosikkini. Sitä tulee vain tehtyä hyvin harvoin?
Nyt tosin tein.


Tämä IKEA:n omenaleikkuri tai siivuttaja tai mikä lie nimeltään, on aika oiva vekotin.
Itse en muista sitä juurikaan käyttää, mutta jälkikasvu sitäkin ahkerammin. Aika hauska pikkujoululahja vaikka? Onkohan sitä vielä joulunpunaisena?

Tyrnikiisseli on kyllä hyvää.
Vaatii mielestäni sen kerman tai vaniljakastikkeen seuralaiseksi.

Kiehautan vedessä marjat. Ja kun siemenet alkaa irtoilla, niin siivilöin "tyrnimehun" takaisin kattilaan.
Perunamuussisurvojalla litistän mössöt vielä siivilää vasten, että kaikki mahdollinen irtoaa mukaan.Sitten suurustan perunajauhoilla.
Sokeria lisään myös.
Valmista!


5 comments:

Nova Melina said...

Mä en oo koskaan syönyt tyrnikiisseliä, mutta varsinkin vaniljakastikkeen kanssa voisin kuvitella, että on aika hyvää. ;)

Toi omenanleikkuri näyttää super kätsältä. Meillä syödään tosi paljon omenoita, voisi olla ihan käyttöäkin. Täytyykin seuraavalla ikean reissulla katsoa jos siellä niitä vielä on.

Auli said...

Heippa! kyselit Kaarisillan blogissa ja omassa blogissani siitä kristallimuovista. Se on Porissakin ollut Eurokankkaassa loppu. Täältä sitä saa silti esim. Etolasta, Talousmarkasta ja Tokmannilta. Sitä myydään ihan siellä missä vahakankaitakin ja on halpaa (3.90-5.90/M). Itse tikkaan aina sen paperin läpi. Kaikki eivät tikkaa mutta itse olen todennut, että sujuu paremmin kun siinä on se tikkaus, etteivät kaikki kerrokset heilu... (Siis vuori, karkkimuovi ja päällysmuovi...)Tässä: http://kaarisillankasityo.blogspot.com/2011/09/karkkipussukoita.html näkyy miten olemme ommelleet ne kiinni muoviin. Siis aina paperin läpi ja riittävän pitkällä pistolla niin muovi ei repeä. Silloin ei tarvita mitää ihmeempiä paininjalkoja. Kysy lisää jos olet epävarma!

Auli said...

Heippa taas! Kokeile just silkkipaperin läpi ompelemista. Jos ne onnistuu niin sitten on ihan hyvää. Voithan silti kokeilla teflon-jalkaa, sillä voi ehkä ommella ihan vaikka suoraan muovin päällä. Leikkaa pala ja harjoittele.

Paula Kristiina said...

Voi juku, nyt rupes tekee mieli kiisseliiii! Tyrni kiisseliä olen joskus syönyt ja on hyvää. Muutenkin tykkään tyrnistä. Tulee vain aika harvoin syötyä.

Heleena said...

Kysymykseesi osaanko neuvoa, vastaan:
En käynyt "karkkipapereista pussukoita" -kurssia vaan tein ideasta innostuneena kuulopuheiden perusteella ja blogeissa näkemieni kuvien ja kirjoitusten mukaan. Vaikeudet johtuivat yksinomaan tiedon puutteesta ja kone (yli 20v) ei tehnyt kunnollista tikkiä, kun paininjalka ei luistanut ja yritin liian tiheällä tikillä.Tajusin sitten käyttää muovin mukana tullutta silkkipaperia ja ompelu onnistui paremmin. Mun koneeni kyllä kestää, mutten osaa sanoa näistä uusista hienoista koneista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...