Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Monday, 6 February 2012

Nutukkaat pakkasesta

Ajelin tänään autolla töihin ja kuuntelin radiota.
 Saamelaisten kansallispäivä on tänään 6.2, muistutteli uutiset.

Siitäpä muutamia mieluisia muistoja.
Kotiin tullessa menin pakastelokerolle:
täällähän ne ovat! Nutukkaat!Jossain elämänvaiheessa, kun asuimme perheinemme työjuttujen vuoksi Pohjois-Norjassa,
vanhin poikamme (silloin 4 v) sai nämä kuvan nutukkaat silloiselta
työnantajaltani. Ne olivat hänen poikansa vanhat.
Oli poika mielissään, kun oli samanlaiset kengät kuin pihan muilla lapsilla.

Nyt nämä tossukat ovat olleet varmaan kohta 13 vuotta meidän pakkasessa!
Älkää kysykö miksi. Joku sanoi, että ne säilyy siellä hyvin. En minä tiedä.
Nostin ne tänään kuvattavaksi keittiön pöydälle. Katselin niitä tovin ja pistin
somasti takaisin pakkaseen; sinne ne nätisti asettuivat kalakukon viereen.DSC04682DSC04680

13 comments:

VK said...

Kauniit ovat kyllä. Mielenkiintoinen asia tuo pakkassäilytys. Pistää kyllä miettimään, ketä ne siellä lämmittävät:D Hauska tarina.

Peppi said...

Hih, kaikennäköistä sitä ihmisillä pakkasesta löytyy! Mutta onhan komiat kengät. Ja voin tosiaan kuvitella, että nuo säilyvät pakkasessa paremmin kuin jossain laatikon pohjalla.

Kirsti said...

Kauniin valkoiset. En ole koskaan kuullu että pitäis pakasteessa säilyttää:)

kanaemo said...

Oi kun ihanat! Varmaan poronkarva säilyy pakkasessa oikeasti paremmin, olen ainakin omasta (elävästä) ;) porosta huomannut, että sen karva on aivan erilaista pakkasella kuin lämpöisemmällä kelillä. Sellaista pöyheämpää ja paljon paksumman tuntuista. Pistä takaisin pakkaseen vaan!

KahviKaneli said...

No, huonosti tosiaan ketään lämmitää pakkasessa:).
Taidan antaa nämä esikoiselle, kun muuttaa omillensa. Saa siirtää ne sitten omaan pakastimeen :o)

KahviKaneli said...

No, hyvin nuo tosiaan kohta melkein 14 v pakkasessa ja näyttää ja tuntuu ihan hyvältä. Pidän mieluummin pakastimessa kuin jossain pahvilaatikossa pölyttymässä?

KahviKaneli said...

Minäkin tykkään: kauniin valkoiset.
Mistähän minä kuulin sen, että ne säilyisi pakastimessa. Joltakin, jostain melkein 14 v sitten. Voisko se olla sitten joku tuttava pohjoisesta? Ei mitään muistikuvia :(

KahviKaneli said...

Näin teen kanaemo :o)
Änkesin ne jo takaisin pakastimeen!

amuk said...

Aivan ihanat ! Kyllä on kannattanut säilyttää pakkasessa, en kysy miksi :) Kyselit eilen tuosta villapaidasta ja nän vastasin (kopioin sulle myös tänne)....En ole tänään enää jaksanut yhtään neuloa tuon kuumetaudin takia , eli en ole vielä edistynyt tuohon yhdistämisvaiheeseen. Voin laittaa siitä vaiheesta kyllä kuvia. Hihat ja vartalo yhdistetään vain samoille puikoille. Ensin etukappaleen silmukat ,sitten hiha, sitten takakappaleen silmukat ja viimeiseksi toinen hiha. Eli samalla pyöröpuikolla on kaikkien kappaleiden jäljellä olevat silmukat yhtä aikaa järjestyksessä etu-hiha-taka-hiha. Näillä lähdet neulomaan kaarrokeosaa joka tässä minun puserossani tehdään raglankavennuksilla ohjeen mukaan. Se on monimutkaista selittää, mutta ei vaikeaa.Tässä sivuja joissa on neuvoja

http://www.vogueknitting.com/magazine/article_archive/jared_flood_going_seamless.aspx


http://www.youtube.com/watch?v=-g_K4VRw94Q...

kesän taikaa said...

Lapsena oli nutukkaat, pidin niistä kovin. Koko talven niillä pakkasessa tallustelin ja luistelin. Omat nutukkaat kului pohjista puhki, eikä ihme, kun niillä piti lasketella. Enpä saanut uusia, vaikka kovin kinusin, mutta kyllä ne viellä hankin.

KahviKaneli said...

Kiitos kovin. Jään odottelemaan postauksiasi :o)

KahviKaneli said...

Tarja, meilläkin noita nutukkaita käytti meidän molemmat pojat, typykkä ei sitten pitänytkään. Pojatkin "luistelivat" niillä, mutta pohjat säilyi sentään ehjänä, kuitenkin sitten lopun perin aika vähällä käytöllä. Ja nyt vain pakastimessa kulumassa :o)

Anonymous said...

Ihanan suloiset valkoiset nutukkaan! Itse kuljin viime talven isäni vanhoilla vanhoilla nutukkailla ja kulutin ne pohjasta puhki.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...