Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Friday 28 September 2012

Puuroleipä?



Leipää puurossa vai puuroinen leipä vai puuroleipä?
En tiedä onko mitään näistä, mutta kokeilemisen arvoinen :O)


Tämä on nopea tehdä, plussapisteet siitä.


 Tarvitset tähän rikottuja ohrasuurimoita.
Käytin noita vasemman puoleisia, kun se oli jo aukaistu.
En ole edelleenkään päässyt selville, että ovatko nämä
samaa tuotetta eri pussissa?
Molemmat varmasti käyvät.

Oletteko muuten joskus oikein pysähtyneet tutkimaan
jauho - tai ryynihyllylle, että miten kauheasti siellä on tarjontaa?

Pellillinen ohraleipää:
7 dl vettä
2,5 dl ohrasuurimoita
1,5 tl suolaa
0,5 dl maitoa
2 munaa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja

Laita vesi kiehumaan ja laita ohrasuurimot sinne kiehumaan.
Keitä n. 20 min.
Lisää siihen samaan kattilaan kaikki muu aines
eli: suola, maito ja munat sekä öljy ja jauhot.
Sekoita. Kaada pellille ja paista 250 asteessa n. 20-25 min.


Leipä on ihanaa lämpimänä munavoin kanssa tai
norjalaisittain juuston ja hillon kera.



PS. meille tuli tänään uusin Pirkka, ja siinä oli melkein
samanlainen ohje, se oli piimään tehty.
Ryynirieska nimeltään.


4 comments:

Peppi said...

Voiskin olla kiva kokeilla välillä ohraleipää. Monesti kaurapuuroa tulee sämpylöihin laitettua, mutta ohrasta vois tulla kiva säväys!

Riitta Sinikka said...

Varmasti ihanaa, melkein tunnen tuoksun tänne..

Nina said...

Herkullista! Tätini leipoi usein samantyyppistä rieskaa, taisi olla riisiä ohran sijasta? Ohra varmasti maistuu hyvälle - kiitos reseptistä!

Maria / Kanelia ja kardemummaa said...

Kesällä sain aivan ihanaa ohrarieskaa ja siitä asti on tehnyt mieli leipoa sitä. Jospa vihdoin saisin aikaiseksi, Pirkasta minäkin ohjetta silmäilin.

Mukavaa viikon jatkoa!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...