Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Saturday 21 February 2015

Erittäin hyvä, ellei täydellinen.



Joululta jäi paketillinen taateleita.
Tein tavallisen taatelikakun, vanhan, vuoden 1979 Anni Helenan- ohjevihkosen mukaan.
Nyt tuli pitkästä aikaa kaikin puolin kelpo kakku.
Maistuu sitäpaitsi ihan suklaalle.






Ja ohje menee näin: 1 paketti kivettömiä taateleita (minulla oli 250 g paketti). 3 dl vettä. 1,5 dl sokeria. 200 g voita. 2 munaa (oho, laitoin kolme). 2 tl leivinjauhetta. 2 tl vanilliinisokeria. 3,5 dl vehnäjauhoja. Paloittele taatelit ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon voi ja anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun korppujauhoitettuun vuokaan. Paista kakku 175 asteessa noin 1 tunti. Ja hyvä tuli.

1 comment:

Peppi said...

Herkulle näyttääkin :)
Taatelikakku on yksi lemppareitani. Harvoin vain tulee itse tehtyä - onneksi äiti tekee useammin ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...