Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Thursday, 22 September 2011

Lilli ontelokude, kori

Tämä kori on tehty myös Kauhavan kangasaitan ohjeella ja ontelokuteella. Ihan ok, mutta malli ei minusta niin kiva kuin se kahvallinen. Ohje tähän malliin löytyy tästä klikkaamalla.Tässä vielä se kahvallinen - mun suosikki.
Kahvallisen korin ohje tässä linkissä.

Oma tekele:
Minullehan kävi sitten näiden ontelokudekorien kanssa siten, että kun olin saanut ne valmiiksi, niin ajattelin, että nämä olisi varmaan hyvä kastella, että saisi ne paremmin muotoiltua. (Vaikka olivat ihan hyvässä muodossa jo heti valmistuttua).


No, nämä tein kesällä ja kuten muistatte, miten kuumaa ja kosteaa kesällä oli. Kastelin molemmat korit suihkussa ja olevinaan muotoilin ja kuivattelin pari päivää kuumalla terassilla - mitään ei tapahtunut, eivät kuivuneet. Siirsin pesuhuoneeseen, missä lattialämmitys. No, eivät kuivuneet sielläkään. Rupesivat suorastaan haisemaan jo ynnähtäneelle.

Iskin (anopin ohjeesta) korit pesukoneeseen, 30 asteeseen pikapesuun linkouksineen ja huuhteluaineineen
--> voila
kuivuivat ja pysyivät muodossaan jne.

Jälkeenpäin luin ohjeetkin, että vyyhdit pitäisi kastella ennenkuin alkaa virkkaamaan. (Tosin en tiedä onko se aivan välttämätöntä, riippuu varmaan käyttötarkoituksesta?)
 

3 comments:

Kamomilla said...

Kiitos tervehdyksestä!
Du är jätteduktig som vill träna din svenska! Wau säger jag!!

Kamomilla

Anonymous said...

Mahtava blogi! :)
olen miettinyt tuota samaa, miksi korini eivät tahdo aina pysyä muodossaan. Mattojen kanssa ei ole ongelmia, mutta korit tuntuvat ikään kuin liian pehmeiltä. Kiitoksia paljon vinkistä! :)

KahviKaneli said...

Janica: Näin ainakin itse sain koreistani napakammat. Tuo "kahvallinen" kori muutoinkin pysyy paremmin muodossaan kuin tuo ensimmäinen. En tykkää siitä yhtään.
Kahvalliseen olisi ruskeaa ontelokudetta, kun vain saisi inspiraation ruveta tekemään...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...