Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Tuesday, 6 September 2011

Tuplalapaset - Knitted double mitten


Teen vain tuplalapasia. Yksinkertaiset villalapaset ovat mielestäni aivan liian kylmät talvella. Tuplalapasilla pärjää kovillakin pakkasilla - eikä varmasti tuule läpi.

Eli neulon normaalisti ensin vaikka vasemman lapasen. Sitten käännän lapasen nurinpäin ja poimin puikoille ranteen kohdalta (resorin loopumiskohdalta) silmukat ja teen sinne nyt vasemman lapasen sisään oikean puolen lapasen. Kun se on valmis, käännän työn siten, että tuo viimeiseksi tehty puoli jää sinne sisään 'vuoreksi'.  Ja näin "oikea puoli" lapasesta on taas se ensin tehty vasen lapanen. Sitten normisti oikea lapanen ja sisäpuolelle teet vasemman lapasen. Olikohan tuo nyt selkeä ohje?

 Tuonne sisäpuolelle voi neuloa kaikki langanjämät. Toki voi tehdä myös siten, että lapasta voi pitää vaikka molemminpuolin.


Muita tuplalapasia:2 comments:

Estetiina said...

Kahvikaneli, Kiitos vinkeistä! Mä kokeilen tehdä tuplia sun vinkeillä jo näillä lumilla :) Palaan sitten kertomaan, miten kävi...

KahviKaneli said...

No kiva, kerro ihmeessä mimmoset tuli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...