Kalakeitto, ihana ja helppo! Valmistuu nopeasti, kun ei ole perunoita - sopii karppareillekin?
Kalakeitto, 8 annosta:
800 g seitä, lohta, kuhaa tms. (miel. eri laatuja)
300 g purjosipulia, iso
2 (kelta)sipulia
pari porkkanaa
voita kuullottamiseen
mustapippuria
800 g tomaattimurskaa (esim. yrteillä maustettua tai ilman)
2 dl vettä
5 dl ruokakermaa
4 kasvisliemikuutiota
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl tillisilppua (käytän tuoretta)
Leikkaa kala paloiksi. Leikkaa purjo ja keltasipulit --> paista ne voissa kattilassa. Lisää pari raastettua porkkanaa. Lisää pippuri, vesi (osan voi laittaa myös valkoviiniä), kerma ja vihanneskuutiot. Kermana olen käyttänyt milloin mitäkin; ihan tavallisia ruokakermoja tai sitten esim. yksi tölkki vuohenjuustokermaa tms.
Anna kiehua muutama minuutti. Sekoittele. Lisää kalat keittoon ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 2-3 min. Mausta suolalla ja sokerilla ja viimeiseksi lisää tilli.
Tarjoa lisänä esim. turkkilaista jogurttia, mihin lisätty muutama valkosipulin kynsi puristettuna. Maistuu kyllä ilmankin!
Ei ehkä maailman houkuttelevimman näköinen annos, mutta hyvää on!
2 comments:
Tulin vastavierailulle ja täällähän on ihanaa keittoa! Täytyypä kokeilla:D
Ohje vaikuttaa hyvältä. Mun blogissa on sulle jotain. :)
Post a Comment