Virkkausta (crocheting), neulomista (knitting), puutarha (gardening), kukat (flowers), kotoilu (homing), matkailu (travelling), heksispeitto (hexagon), korut (beading, beadwork), kirppislöydöt...KahviKaneli Virkkaa *klikkaa* tästä etusivulle

Sunday, 9 October 2011

Ihana Neiti Marple

  Miss Marple seikkailee taas 9.10.2011 lähtien sunnuntaisin (klo 18.55, TV1)
Eli tänään!


Agatha Christien kirjat ovat mukavia pikku kertomuksia ilman kammottavia yksityiskohtia itse teoista!  Hyvää matkalukemista. Hyvää kesälukemista. Hyvää sadepäivien lukemista. Hyvää sairauspäivien lukemista. Nopealukuisia. Kaikenkaikkiaan kirjat ovat kelpo viihdettä. 

Siitä en oikein ole päässyt vielä selville, että kuka TV sarjan Neiti Marple on paras?; Joan Hickson (häneen, vanhaan höppänään ehti jo tottua) vai Geraldine McEwan (tomera laihanlainen mummeli) vai Julia McKenzie (kuvassa yllä)

Semmoinenkin hulluus minulla on, että keräilen noita A.G:n kirjoja...kirppareilta löytyy mukavasti, en maksa vitosta enempää (tässä vaiheessa, ehkä sitten kun puuttuu yksi tai kaksi, niin voisin maksaakin). Kaikenkaikkiaan minulla on nyt 52 Christien kirjaa, mukaanlukien kolme (salanimellä) Mary Westmacottin nimellä kirjoitettuja sekä omaelämäkerta "Vanha hyvä aikani" ja "Agatha Christie katoaa" by Jared Cade.
Kirjoja uupuu vielä 36 kpl plus uusi A.G:sta kirjoitettu "Agatha Christie ja salaiset muistiinpanot", kirjoittanut John Curran. Tämä kirjanen sisältää käsittääkseni kaksi novellia, joita ei ole aiemmin julkaistu?

1890-1976


Nämä muut Neiti Marplet ovat tässä:

Joan Hickson:


Geraldine McEwan:Ehkä mä kallistun kuitenkin tuohon Joan Hicksoniin tässä Neiti Marple- asiassa.


Tämä Neiti Marple olikin aika hauska:
Margaret Rutherford

Joitakin vuosia sitten näkyi Suomessakin jollain kanavalla Margaret Rutherfordin tähdittämä Neiti Marple. Se oli mustavalkoinen TV-sarja, miltähän vuodelta? Olisko 60- luvulta? Tämä Marple olikin eri tomera!

 Voi olla, että on paljon muitakin Neiti Marpleja, mutta nämä ne, jotka tiedän tai olen nähnyt.

AVA:lla nähtävä ranskalainen sarja Agatha Christien tarinat: en laske niitä tähän ryhmään ollenkaan, en.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...